Tuesday, January 13, 2009

Vill du hålla tal?

Ja, okej.

Efter lite övertalning så höll jag idag ett tal utanför riksdagen på mynttorget. Talet innehåll ungefär samma saker som etc-artikeln som publicerades igår om den olagliga terroriststämplingen av Folkets Mujahedin (PMOI).

Det är inspirerande att träffa människor som tar ut hela sin semester för att kämpa för mänskliga rättigheter och få bort terrorstämpeln. Ett flertal av de ca 80 närvarande skulle imorgon åka till Finland för en demonstration i Helsingborg på torsdag. Flera närvarande berättade om pressuppbådet i Finland jämfört med Sverige. Hela Finska presskåren va på plats i december senast då det var demonstration. De hade sett sig själva på flera tv-kanaler på vägen hem med färjan. I Sverige har gänget stått utanför riksdagen i en hel vecka varje dag utan några journalister i närheten. Dom kan inte skylla på att dom inte hittar direkt. Det är nåt skumt med svensk press... otroligt likriktad.

Enligt bestämmelser så ska ministerrådet komma med ett beslut om terroriststämplingen på PMOI i slutet av veckan. Men detta har tydligen dragit över tiden länge förr. Så vi får se.

Det är sjukt att de som stiftar bestämmelser och lagar sedan bryter mot dem så medvetet och frekvent som i detta fallet. Tre gånger röstar du inte fel eller gör ett misstag.

No comments: