Thursday, January 29, 2009

Feministerna? Nej, det skulle inte funka. Inte nu.

Hej,

Idag skriver Svd om den kommande Fi-kongressen och Gudruns Motion som går ut på att Fi borde byta namn till "Feministerna". Jag vill lägga fram tre huvudargument mot ett namnbyte i nuläget:

1) Tid
Det är fyra månader till EU-valet. Ska vi medlemmar nu börja om och gå ut och berätta om att Fi är "Feministerna". Den tiden är knapp, det tar ofta flera år för människor att vänja sig vid ett "namn" som byts.

2) Arbetskapaciteten.
Säg att vi hade varit ett rikt företag med pengar, då hade fyra månader av tv-reklam kunnat göra en hel del. Nu är vi tappra arbetande som vid sidan driver politik helt gratis utan några pengar. Hur mycket vi än jobbade på nätter skulle vi aldrig nå ut tillräckligt

3) Varumärket
Även om många hatar Fi, även om många förknipar Fi med den lede så kommer ingen ställa sig frågande vad Feministiskt initiativ är för något. Det är det absolut viktigaste. Du röstar inte och tycker inte som någon du inte vet vilka dom är. Fi vet folk vilka det är.

Jag kommer rösta mot ett namnbyte och jag tror att utfallet kommer att bli så. En av dem som sitter i styrelsen som röstade emot förslaget är Veronica Svärd som väger för och emot på sin blogg. Gudrun Schyman kommer till skillnad från vissa andra partiledare inte lägga prestige i en eventuell nedröstning, det är såhär demokrati funkar. Man har förslag och diskuterar och sen röstar, ibland går det vägen, ibland inte.

3 comments:

tiarafeministen said...

Tur att vi inte har en motsvarighet till "ordförande persson" utan har talespersoner som kan leva med att bli nedröstade och kanske tom glädja sig åt att demokration i organisationen flödar. Vi är inga nickedockor, tur är det!

Lourdes Daza-Gillman said...

Vi får se till att namnet förblir F!

Anonymous said...

KVINNOPARTIET vore ett bättre namn.
Fi talar om jämställdhet men titta tex på styrelsen som nästan bara har kvinnor.
Och listan på kandidater till EU har ingen man alls.
Är det jämställdhet?
Fi är det "parti" som sämst av alla lever upp till sina ideal.