Friday, January 2, 2009

Årskrönikör wannebe, 2008 blev ett....

Bloggosfären årssammanfattar.. så även här.

Jag har flyttat fem gånger under året. Från studier, via examen till jobb. Ett kliv med många nya insikter och erfarenheter. Flytta kan va himla nyttigt!

Fi gick från folkbildningsrörelse till parti igen. För sista gången!!!!
Europavalrörelsen inleddes med stora förhoppningar.
Året kommer inte att gå till historien som något stort feministiskt år. Ett riktigt mellanår skulle jag säga.

2008 kommer gå till historien som ett år då demokratin i Sverige tog ett rekordsteg bakåt. FRA-lagen men framförallt riksdagens ja till Lissabon-fördraget med ökad makt till den ovalda eliten i Bryssel kommer sätta sin spår för evigt i svensk politik. Detta pratas det inte om i några årskrönikor än...

I Fi blev 2008 året då retorikarbetet kom igång på riktigt genom retorikgruppens arbete med bland annat "kommunikationshelgen" i februari och skrivarverkstäder under året.

2008 blev rekordåret för nedbromsningen av ekonomin och 2009 blir rekordåret med konsekvenserna av nedbromsningen. Jag tror att den ekonomiska krisen är precis vad samhället behöver (med all respekt för den ökande skaran arbetslösa). Vi behöver göra om och göra rätt. Vi behöver ifrågasätta och styra in industrin på nya vägar. Perfekt läge nu!! Inte minst för en feministisk analys och stöt inför EU-valet.

2008 är ett år som kommer att minnas på många sätt.

No comments: