Friday, January 16, 2009

Är det någon som vet så är det Tiina Rosenberg

Det pågår en bloggbävning mot Liza Marklund. Boken "gömda" påstods vara "en sann historia" men är i själva verket "baserad på en sann historia". Drevet rasar och har lämnat sakfrågan för länge sedan.

Nu är det inte det som är frågan utan drevet, mobbningen och sänkningarna av Liza Marklund. Tiina Rosenberg som gått igenom Sveriges näst längsta mediedrev i historien vet vad hon pratar om, hon skriver:

"Det är ett klassikt dramaturgiskt mönster och fungerar alltid. Det märkliga är att de som driver på personattacker inte ser det själva. Att försöka tillintetgöra någon, i synnerhet om det handlar om en framgångsrik och populär kvinna, kräver inga större ansträngningar. Mobbning fungerar i stort sett alltid. Det är primitivt och direkt motbjudande att behöva se. Diskutera gärna litteratur, författarens ansvar, men lämna Liza Marklund i fred."

Det blir som en saga, en ond och en god. Liza har gjort fel i källhänvisningar vilket påverkat enskilda mycket negativt, men mordhot och diskvalificering av hela hennes karriär samt allvarliga personpåhopp i media är en helt annan sak. Att stämma upp i påhoppen blir ett tecken på att man tar de godas parti, vi ser det gång på gång. Det drabbar kvinnor hårdare.

7 comments:

Anonymous said...

Varför drabbar dreven kvinnor hårdare? Var dreven inte hårda nog mot Jesus Alcala, Sefastsson eller Lars Danielsson exempelvis? Ni allar er feminister men anser att en kvinna aldrig kan hållas ansvarig Ni säger att ni står på kvinnors sida men ni förminskar dem ständigt. Ni menar att man aldrig kan kräva sanningen av en kvinna eftersom det alltid kan finnas en man bakom draperierna som styr henne. Ni säger att vill vi utkräva ansvar för något en kvinna har gjort så måste vi vända oss till en man. Feminismen har verkligen slagit knut på sig själv och börjar likna medeltiden.

Unknown said...

Det kan inte finnas något dummare på denna planet än en manlig feminist.

Jo, möjligen en judisk nazist, men vad jag vet finns det väl få sådana....

Unknown said...

Liza Marklund har bedragit folket och Tiina Rosenberg pratar smörja. "Drabbar kvinnor hårdare?" Jag replikerar i Jan Guillous sakligt uttömmande stil: skitsnack!

- Peter Ingestad, Solna

Samuel said...

Peter, visst är det en balansgång, dom drev du nämner är fruktansvärda såklart. Dreven i regeringen tycker jag är tydliga, kvinnorna får avgå, männen sitter kvar. Man kan plocka och leta i dem också. Men visst finns det en skillnad tänker jag. Ska man sedan diskutera grader i helvetet? Sen får det inte bli att man bara pratar orättvisor utan också lösningar och förslag. Det är inte alltid feminismens starka sida. Men många av de familjepolitiska lösningarna gynnar män också, även om det i huvudsak handlar om kvinnors rätt till arbetslivet. För att dra över till nästa kommentar.

Joakim, ditt uttalande är ett personangrepp eftersom det till skillnad ifrån Peter inte innehåller någon argumentation i sakfrågan utan kommenterar mig. Personangrepp förstör debatter, odemokratiskt är ett prektigt ord, men det kan få vara med. Sätt dig in i vad feminism står för innan du blandar in nazister, det är oftast ett dåligt tecken, i brist på annat blir nazisterna ett bottenskrap att jämföra med.
Förklara istället din syn sakligt, det du gör nu är bara att du använder andra människor som slagpåse för något, jag vet inte vad.

Anonymous said...

Jag är en av de många kvinnor som postat kommentarer på Monica Antonsson blogg och som läst mycket av det som skrivits på många andra bloggar. Min bedömning är att det är fler kvinnor än män som skriver på Monicas blogg och som bloggar om Gömda-skandalen.

Anonymous said...

Samuel din jubelidiot!

Min dotter har förlorat en vardaglig far pga den mediala "hets" som drivits i åratal mot pappor som föräldrar. Inte minst av Marklund med sitt "politiska projekt" som tilltalat många politiker och "erkända" journalister. Detta med ren lögn som grund!
Varför inte använda sig av en riktigt sann berättelse istället för lögner och cirkusartister som Tiina?

Sverige har vaknat!
Det är dags att återigen välja sida din lilla mus! Ett tips, ställ dig på den sida som består av "människor för människor" och inte "fittstim för fittstim" denna gång.

Är det en stinkande råtta du har mellan benen samuel?

mvh!

Samuel said...

Anton, jag tänker aldrig ställa mig på personangreppens och förnedringens sida. Argumentera för din tes istället för att köra terapi-grejen på andras bloggar.

låt detta inlägg bli ett monoment för slutet på personpåhoppens tidsepok och argumentens intågande.

Vad gäller vårdnadstvister; om det är några som vill att fäder ska få bättre kontakt med sina barn så är det Fi. Inget snack om saken.