Saturday, April 7, 2007

Australien nära på förnekar.

Australien fortsätter att vara bromskloss i miljödiskussionerna. Ledningen förnekar nu att den nya klimatrapporten skulle komma med något nytt.

Beror det på hybris - att män i toppen av ledarskikten tror sig kunna styra skeendet i världen.
Beror det på blindhet - Att man inte ser saker ur ett perspektiv som kan förklara miljöförstöringen.
Eller beror det på pengar - Att de är rädda att förlora ekonomiskt på att erkänna konsekvenserna av miljöförstöring. Det lär knappast bli billigare framöver.

3 comments:

Alfred Hallmert said...

Men det är ju inget nytt, heller. Inte ens allas vår miljögudfader http://schlaug.blogspot.com/2007/04/om-att-flytta-ett-kilo-dd-kyckling-med.html anser att det är något nytt.

Samuel said...

Sant som du säger, den kommer inte med något nytt. Men ordet nytt blir också här relativt. Sett till vad som är konsensusaccepterat i världspolitiken kommer den verkligen med något nytt och något mer. Tar man konsekvenserna av den så måste man ändra på mycket hemmavid. Säger man däremot att den inte kommer med något nytt så behöver man inte ändra på något, vilket australien inte verkar vilja göra..

Tack för tipset med schlaugbloggen, intressanta vinklar på saker!

Anonymous said...

Most men would kill the truth, if truth kill their idiology.
Capitalism embrase exponential growth,overpopulation, consumism. Enveroment is the first to suffer and in prolonging humanity have to face the consequences in a brutal way.