Tuesday, April 3, 2007

Moa Elf Karlen och Johanna Palmström på gång!

Jag har hört från en kompis som snackat med Moa Elf Karlen och Johanna Palmström att de ska till Umeå och skaffa material till sin nya bok. Som säkert bekant är har de skrivit de uppskattade böckerna; Ta betalt samt Slå tillbaka. De jobbar nu på sin tredje bok som ska handla om att feminismen inte alls är död utan att det sprudlar - helt enkelt ge en kick åt feministrörelsen. Detta vill de göra genom att besöka olika grupper och aktivistnätverk och belysa och framhålla vilken frenesi och kampvilja det finns. De kommer som det verkar dyka upp på vårt mycket feministtäta universietet senare i vår - de kunde ju knappast kommit mer rätt =). KUL KUL!

Jag tror spontant att deras initiativ verkligen kan betyda mycket. De har med sina böcker lyft aktuella frågor och samtidigt fått en viss tyngd numera - när böcker kommer sätter det ofta igång saker. Det märker vi ju gång efter gång. Exemplena är många. "Under det rosa täcket" är ju ett =)

2 comments:

Anonymous said...

Dom är riktigt bra. Passa på att diskutera och gänga er med "feminister i opposition" som jag tror att de är engagerade i också :)

Lacrimosa/feminister i opposition-gängen är i spridda delar med i F! så det är bara att fortsätta knyta kontakter.

Samuel said...

Just det, det är de, tack för tipset! Blir kul, hoppas de kommer snart =)