Monday, April 23, 2007

I rutan men... Hur går det för Fi?

Gudrun Schyman hittar nya vägar att hålla TV-fokus - nu blir det talkshow i TV8 i höst. Ett eget program som hon själv kommer hålla i! Kul och Grattis!

Det blir en intressant avvägning av hur mycket egna värderingar och hur mycket allmänt det kommer att bli. Jag måste säga att jag är lite förvånad - jag ser TV8 som en högerkanal. Kanske blir detta ett sätt att sudda ut den stämpeln för TV8?

En annan vinkel på det är att Gudrun Schyman fortfarande är en politiker och talesperson för Fi vilket spontant känns lite märkligt - hur tänkte TV-ledningen? Gratis PR en gång i veckan hela hösten - man tackar! Men hur kommer detta påverka Fi:s politiska möjligheter att agera på mediaarenan för övrigt? Lite orolig ..men all reklam är bra reklam - heter det ju! =)

12 comments:

tiarafeministen said...

Intressant tanke, funderade även jag på om detta är det bästa för F! men jag har svårt att tro att det kan skada såvida Gudrun inte klantar sig och säger ngt som upprör hela Svenska folket.. Min första tanke var "tittar ngn på tv8?"

Samuel said...

sant - TV8 är en pygmekanal, men de behöver rubriker - och Gudrun är en levande rubrik - så det tjänar nog alla på..

Anonymous said...

Givetvis kommer Fi aldrig att kunna vara ett politiskt parti om dess ledare tar rollen som programledare.

Samuel said...

anonymous, hur tänker du? utveckla gärna. Varför inte? givetvis kan man vara det ändå.

Anonymous said...

Hmmm, så Lars Adaktusson har ingen politisk agenda (pun unintended!)? Det är ju inte public service vi pratar om här, precis.

F! står tryggt och stabilt på sina stadgar och sitt politiska program. Om en av talespersonerna har ett program i en kommersiell TV-kanal så är det väl inget som påverkar F!. Folk måste ju få jobba bredvid sina ideella engagemang.

Anonymous said...

Jag funderar på varför Schyman numera kallar sig frilansfeminist, varför inte F!-feminist?

Samuel said...

Emma, jag håller med, jag har också funderat på det. Sannolikt handlar det om att göra sig mer fri på mediaarenan - men lite skumt är det med tanke på Fi:s möjlighet att synas. Samtidigt så kan det vara ett sätt att agera utan att vara stödd till hundraprocent av Fi - Gör att man bara behöver se över sitt eget hus utan att tänka på politikprogram och sånt... några gissningar - vad tror du?

Anonymous said...

Jag är nog lite konspiratorisk, men det känns som att hon gör lite damage control....

Mikkan said...

Äh, jag börjar tröttna en aning på att gudrun bedöms lite utifrån att hon skulle vara en egoist eller mindre "sin egen" än någon annan. Frilansfeminist är väl en bra titel på någon som nu söker jobb för sina feministiska färdigheter, som är egen företagare och feminist främst? Att vara företagare som "Fi-feminist" och få jobb av företagare, universitet eller vad det nu kan vara, är det något någon tror skulle funka?

Jag är helt öppen med att jag är fiare, och det är ju en del av ens identitet vid detta laget, men om jag skulle göra det som Gudrun gör nu, på samma sätt, är det någon som skulle klandra mig egentligen? Eller skulle jag få mer slack just för att jag inte är Gudrun? Jag tror på att ge henne utrymme som vi ger andra. I mina ögon har hon inte gjort något i detta som sviker det förtroendeuppdrag hon har, vilket väl är kärnfrågan egentligen? :)

Samuel said...

Mikaela, det är sant men... Känner att det finns två horisonter. Dels idealbilden av Fi där vi är en stor politisk organisation som ska förändra sverige och har massa folk och pengar för att göra det, utifrån den bilden så är saken en sak, alltså om vi ser det med samma glasögon som vi ser på andra partier.

Sen finns realistbilden som bygger på att ingen kan vara Fi till hundra eftersom vi måste ha en försörjning, osv.. Det är sant som du säger - svårt att se hur en Fi-feminist skulle få jobb... bra fråga.

Utifrån dessa två synfält så krockar det - nog viktigt att påminna sig om att det är långt bort till "idealbilden" idag. Jes!

Mikkan said...

vi kommer dit någon gång vet du ju, vi kommer växa sakta men säkert. :)

*kram*

Samuel said...

Jag vet=)Det är bara en fråga om tid. skön tanke faktiskt =).