Saturday, April 14, 2007

Dansbandsmusik med Fi-text sågas

Jag har senaste dagarna i ett glädjerus gjort en Fi-låt i klassiskt dansbands sound a la Arvingarna typ. Himla kul att testa på nytt, testa nya kombinationer som inte är det gamla vanliga liksom =). Detta initativ har inte välkomnats med öppna armar av än sålänge två tyckare. =) Två huvudargument lyfts emot:
  1. Politiska texter hör 70-talet till och det är inte ens lite inne att köra sånt idag - Politik är inget man går upp i så till den grad att man diggar en låt med sitt parti... så ute..
  2. Dansbandssound är det sista som går hem när det gäller politiska texter, plus att många inte lyssnar på det ändå eftersom det är pensionärsvarning varför det är en svår "dräkt".
Det är bara att låta kritikernas röster ha sin gång. Vad kan man göra =). Digga !

KorreParty ikväll - härligt hur som... sprida lite Fi-esta-Fi-ling =).

4 comments:

tiarafeministen said...

vad menas med pensionärsvarning? Vi måste ju värva pensionärer också! Jag säger ja till politiska texter och pensionärsvärvning!

Samuel said...

Pensionärsvarning är väl ett begrepp för något som inte ska tillhöra det som är ungdomligt coolt - en klassisk polarisering mellan olika grupper. Kritikerna får hålla på med polarisering - jag tror på dansband också! absolut, jag håller med - pensionärer ska också värvas!

Och att dömma av korrefesten igår så funkade såväl dansband som rapp så det var bara en klassisk fördom =).

Elisabeth Biström said...

Kul grej! Det verkar som om dansbandsmusiken är på väg att politiseras från flera olika håll - kolla in http://www.lazzeohlyz.blogspot.com/

Samuel said...

o, coolt! =)