Friday, April 6, 2007

Fi:s miljöpolitik behövs!

Idag kom en dyster FN-rapport som förhoppningsvis kommer ge lite eld i baken på makthavare. Det känns i takt med att miljöfrågorna kommer högre och högre upp på dagordningen vädligt bra att Fi nu också ska tillsätta en grupp som ska se över ståndpunkterna inom en feministisk miljöpolitik. Ju fler organisationer som arbetar fram förändringsmallar - desto större sannolikhet är det ju att det blir förändring.

Men den svenska regeringen känns för tillfället pinsam i sina ambitioner. Det landet som går i fronten kommer vinna på det på alla sätt i slutänden tror jag.

3 comments:

tiarafeministen said...

Politikens kortsiktighet kan sannerligen förundra ibland. Hur kan man fokusera mer på kortsiktig vinst eller politisk gunst (ex trafikpolitik) när världens framtid står på spel. Att dessa makthavare ens törs föröka sig är otroligt, inser de att de dömer framtida generationer avkomma till en värld som går under? En ickeframtid i förlängningen?

Skrämmande!

Samuel said...

Tyvärr så hänger nog kortsiktigheten ihop med nästa val och den personliga prestigen. Diktatur och demokrati är bra på olika saker.

tiarafeministen said...

fast så kan man ju inte tänka. Kortsiktigheten är ju mycket vårt fel som väljare; att vi inte ger credd till folk som jobbar långsiktigt med sådant som inte ger omedelbara resultat. Vi tar oss sällan tid att se över det faktiska arbetet. Miljö är tyvärr ett sånt område där man sällan ser resultar kortsiktigt. Därför är det svårt att vinna röster på. Relationen orsak- verkan är helt enkelt för difus för vår vardagliga väljare.