Monday, March 19, 2007

Mona vann på poäng mot Reinfeldt

Nervositeten bredde ut sig såväl i Aktuelltstudion 21 som i korridorsköket när det var dags för den första av många debatter mellan Mona ovh Fredrik. Det märktes att båda var nervösa men Sahlin gick på hårt, avbröt och var inte sen med att fördömma Reinfeildt regering emellanåt.

Hon vann på poäng och levererade mycket tydligt sin feministiska hållning i familjepolitiken. Fortsätter Mona med sånna statements så är det snart hur hippt som helst att vara feminist igen!

Sahlin utmanade Reinfeilt med att föreslå att de tillsammans kan driva igenom jämställdhetsbonusen mot att Reinfeildt skippar kd:s vårdnadsbidrag. Oj oj oj.. Ett försök till splittring, finns nog en och annan Folkpartist som vrider på sig rejällt där.

I miljöpolitiken framstod inte Reinfeldt som förnyaren utan mer som statisten jämfört med Sossarnas progresiva förslag att göra Sverige till ett föregångsland. Reinfeildt försökte med - "vi står nog närmare varann än du tror här". Han hade svårt att ta initativet och var påtagligt fyrkantig måste jag säga. Allt är ju liksom relativt.

Blir spännande att följa detta vidare! mer proffsig analys i DN av Anna och Petra - retorikkonsulter.

No comments: