Thursday, March 8, 2007

+ och - under 8 mars!

Dagen börjar illa som jag tidigare varit inne på med en ovetenskaplig opinionsundersökning.

På lunch - Fi students fina flagga hängde som en självlysande lampa där studenterna gick förbi, många stannade och pratade, tiden rusa. Det är så himla kul nu - genusgrupperna på Universitetet bara ploppar upp och polmagarna är så grymt bra! de fixade hela dan på universitetet!

eftermiddan - träffar en pluggkompis jag inte sett på länge. Hon va så stolt för att hon till en journalist tidigare under dan sagt att hon aldrig kommer bemöta elever olika pga deras kön.
provocerande? - svar ja! Fick bra övning i att bita mig i läppen och fokusera på annat.

Bloggtoppen.se

2 comments:

Nika said...

Men samtidigt kan jag sakna tiden då man var så blåögd och naiv. Då man bara levde livet och inte visste någonting om strukturerna i samhället.

Men, det är klart att det är viktigt att veta, och vi försöker ju utbilda folk, men tiden då man var blåögd var bra på sitt sätt.

Sara said...

Wow, ja, skulle man kunna lova det då vore det bra. Jag kan verkligen inte lova att jag inte bemöter människor, oavsett ålder, olika pga kön. Det kan jag nog inte. Men förhoppningsvis ser man de fel man gör och blir bättre och bättre.

Som Ulrika sa ovan så önskar jag med ibland att jag var tillbaka på den tiden då jag inte var säker på om feminism som egrepp behövdes etc, innan analysen och uppvaknadets inträde =)

Som hon Susanna sa ikväll till oss: "Det förstörde mitt liv" hihi