Friday, May 11, 2007

Anders Borg omfamnar Gudrun Schyman! =)

Kolla in Carin 21.30 från igår, torsdag. Tycker Gudrun Schyman gjorde ett mycket bra framträdande och det bästa av allt;

Carin ber Gudrun föklara vad feminism går ut på med en mening, när Gudrun lagt de klassiska raderna så frågar Carin Anders Borg hur han ser på det. Och utan förbihåll svarar han; "Jag tycker Gudrun ger en väldigt bra förklaring på vad det handlar om".

Gudrun föreslår på sitt humoristiska vis att de ska gå och göra gemensam sak på företagsstämmorna =). Alla skattar gott.

Symboliskt blir det här väldigt effektfullt. Jag är helt säker på att många av dem som fick hulkningar när de tänkte på Fi i höstas röstade och såg upp till Anders Borg som en mycket bra politiker. När han helt och hållet är överens med Gudrun ger det helt klart effekter, det vrider nog till det hos många männsikor, ekvationen går inte ihop tror jag folk tänker. Och, det är när gåtan kommer, när frågan dyker upp i huvudet som det kan hända något hos människor, en av pedagogikens grundpelare.. först då är vi mottagliga för ny kunskap, nya infallsvinklar. Vilket feministiskt drag av Carin-redaktionen! =)

1 comment:

Anonymous said...

Ja, det var ett bra program. Och lite politiskt självmål för Borg att ens ställa upp på ett program om femnism tillsammans med Gudrun...