Tuesday, May 29, 2007

Att länka till antifeminister...?

Jag har gjort en fuling enligt vissa, jag har länkat till antifeminister. Två bloggar med tydligt uppsåt att motverka feminismens analys och Fi. Varför har jag gjort det? Jag har sista dagarna surfat runt på antifeministbloggar och insett att det ger en hel del. Man måste tänka till och konkritisera sina argument och ifrågasätta och slipa till så det förhoppningsvis blir bättre. Att hela tiden slipa och jobba på argumentation och uppdatering av motståndssidans argument är en viktig bit för att vara på tå. Visserligen handlar diskussionerna ofta om absurda saker eller mer teoretiska ressonemang.

Ibland kan jag uppleva att många övertygade feminister vägrar att diskutera med folk som inte är feminister vilket jag har full förståelse för, det kan vara mycket enerverande när folk inte förstår, eller vill förstå hur man menar. Det känns också ibland lite slöseri med tid - varför - när man kan leva ett liv utan att behöva prata med folk som bara är emot. eller hur! Men..

Om man genom politisk debatt vill förändra så tror jag det är viktigt att orientera sig i alla typer av argument för att lugnt och sansat utveckla en verktygslåda att jobba med.

Jag vet inte ritkigt, det känns jättekonstigt att länka till sånna sidor, jag kanske tar bort dom om ett tag när det känns mer jobbigt, får se hur det känns helt enkelt. Surfa gärna in och kolla in dem, skriv gärna lite inlägg också - så att de inte får stå oemotsagda. Det ska sägas är en poäng varför jag länkar. De två världarna behöver broar. Ju fler som går in och skriver på deras bloggar desto fler länkar ju faktikst över till en feministblogg från deras sidor vilket ju är en stor poäng, kanske inte var så dumt ändå=).

5 comments:

Anonymous said...

Det är bra gjort, tycker jag.

Jag har fått en känsla av att feminister är väldigt avogt inställda till att länka och prata med antifeminister medan antifeminister inte verkar vara lika restriktiva med länkning och prat med feminister.

Vet inte om det är så här eller vad det beror på.

Samuel said...

Jag tror att det har att göra med att Antifeminismen bygger på feminismen eftersom det är en motpol, skulle inte feminismen finnas skulle antifeminismen knappast finnas heller. Därför är det rätt självklart att antifeminister måste uppdatera sig mot feminister för att veta vad de ska vara emot. Medan feminister har sitt mål i sikte redan. Förenklat uttryckt.

Sofia Karlsson said...

Jag kommer att följa ditt exempel. Det är lite kul och spännande att länka till det som man inte alls tror sig ha något gemensamt med. Och det är alltid nyttig att tänka till om sina egna åsikter. Och bli påmind om att det är mycket kvar att göra..

Samuel said...

Hej Sofia! Kul att höra!

Jag håller med, ibland blir man otäckt insnöat akademiskt blind.

Anonymous said...

Samuel:

Fanns inte feminismen så skulle inte antifeminismen finnas heller. Och det är sant att antifeminismen ofta tar sitt avstamp från feminismen. Så det har du rätt i.

Men att antifeministerna bara skulle gå och vänta på att någon feminist ska säga något för att dom ska veta vad dom ska vara emot tycker jag inte stämmer.

Fanns inte feminismen skulle antifeministiska tankar ändå finnas kvar men självklart inte kallas antifeminism.