Sunday, May 6, 2007

Fi ska folkbilda mot Sd:s rasism!

Feministiskt initiativ ska bedriva folkbildning mot rasism och diskriminering. Organisationen ska ta fram studiematerial i frågan och satsa särskilt på de orter där Sverigedemokraterna har mandat. Det beslutade Feministiskt initiativs styrelse på söndagen.
­– Feminismen är rasismens absoluta motsats. Där Sverigedemokraterna underblåser människors rädsla och fördomar argumenterar vi med fakta och kräver ett utplånande av vi-och-dom-tänkandet. När Sverigedemokraterna förenklar med syndabockstänkande komplicerar vi med helhetssyn baserad på anti-diskriminering utifrån universella mänskliga rättigheter, säger Gudrun Schyman, talesperson för Feministiskt initiativ.


För mer information:
Gudrun Schyman, 0703 43 95 92
F! Pressjour 0706 100 191

3 comments:

tiarafeministen said...

ser fram emot!

Anonymous said...

Nu väntar vi bara på att Sd ska folkbilda mot feminism. För uppenbarligen kan den ideologin vara skadlig för den mentala hälsan. Om Fi verkligen brydde sig om kvinnor så skulle de folkbilda mot den kvinnofientliga religionen/kulturen/ideologin islam.

Samuel said...

Allan, jag skulle uppskatta lite saklighet och underbyggda argument. Det är påtagligt ofta som inlägg gällande sympatier för Sd inte har några som helst grunder i argument utan bara bygger på påståenden och tråkiga antydningar som bara ger dålig stämning.

Feminism är en mycket utbredd och understödd ideologi som bygger på miljontals männsikors erfarenheter och även tung forskning om hur samhället ser ut idag när det gäller maktförhållande mellan kvinnor och män.

Fi har en tydlig linje att få bort könsförtrycket och andra förtryck som bygger på etnicitet, sexualitet osv..

Att peka ut Islam som kvinnofientlig och stanna där känns för mig som en indirekt skildring av att tex kristendomen inte har någon könsmaktsordning.. Är det så du menar? Fi jobbar för frihet oavsett vilken religion du tillhör.. Kristendomen har mycket blod på sina biblar. Jag skulle inte säga att Islam som religion historiskt har någon anledning att pekas ut som mer kvinnofientlig än annat. Jag tycker det blir rätt absurt när vi ska peka ut vilken relgion som är värst när det handlar om att alla samhällen i världen har en könsmaktsordning vilande över sig. Dessutom används religion ofta av de som har makten för att den ska tjäna deras syften. Män har som bekant för mycket Makt och befattningar att bruka den makten..

Skulle vi bry oss om kvinnor Allan om vi sa att den religionen de tillhörde och den guden de trodde på var något dåligt? misstro deras liv? Jag ser inte hur det skulle vara att bry sig om folk, att skyffla en hel kultur och en hel religion över bord. Det låter fruktansvärt fientligt i mina öron - och det är precis det Fi vill utbilda emot.