Thursday, May 31, 2007

"Ju mer makt kvinnor får, desto mer kommer män älska fotboll"

Ikväll handlade det om Fotboll och män på TV4as debattprogram.

Några citat från kvällen, hade svårt att känna mig bekväm med dem även om det kändes bra när Jesper Fundbarg, etnolog kom in i matchen.

  • Han skulle ju spela match och behövdes i backlinjen, och sen gick vattnet på läktaren så jag fick föda på bortaplan. (om mäns fanatism, citat "fotbollsfru")
  • Jag tycker män ska hålla på fotbollen, det är en av få arenor som män har kvar i synnerhet i Sverige.(psykoteurapeft, kvinna)
  • Fotboll är en samling för män där homofobi, sexism och rasism är vanligt förekommande och det som är intressant är att fotboll till mångt och mycket handlar om att det är hetrosexuella män som avgudar och umgås mycket intimt med andra heterosexuella män. (jesper Fundberg, etnolog)
  • Jag undrar vad det är som gör att kvinnorna backar. Vilka mekanismer gör att männen inte ger upp någon match ibland? (ofattbart oanaytisk psykoteurapeften) hallå könsmakt!
Män berättade stolt hur de hade ställt in bröllopsfirande för en match på läktarn med gänget och frugan hade stannat hemma, förstående. Frågan är ju vad som händer om man vägrar, många män hade aldrig varit med om det, det var så självklart att de skulle se på fotboll att alla fick anpassa sig. Programledaren hade intervjuat flera på stan som bl a berättat att frugan skilt sig pga fotbollsfanatismen hos mannen, och han hade inte reflekterat över att han borde dra ner på fotbollen. Det gjordes många kopplingar till religionen, jaa, det finns ju fler likheter - Maskulinitetens högborg.

No comments: