Wednesday, May 16, 2007

Sd i Akuellt i över fem minuter

Sd fick i 21 aktuellt över fem minuter. De har stämma i helgen och deras program gicks igenom.

Jag funderar på hur detta egentligen kan uppfattas. Förslagen var helt paradoxla och leder bl a till att Sverige måste lämna FN enligt Amnesty. Jimmie Åkesson tyckte att asyllagen var den viktigaste männskliga rättigheten - samtidigt ville han han ha totalstopp av invandringen. Det gav helt klart en mycket dålig(sann) bild av Sd, men de som redan är Sd-väljare, vad anser de? har de nått att förlora på att komma ut i ljuset? Frågan är om väljarna sviker pga av detta. Nu när de får så mycket TV-tid hela tiden så kanske de som röstar på dem för att de är utanför inte känner så mycket för dem längre. Intressant strategi av Aktuellt. Nytt grepp att granska så hårt, precis vad som behövs tror jag trots allt.

Det visade sig också att Sd har hela 28 kommuner med mandat i som de inte kan fylla med ledamöter - nada. Denna explosion från 29 till 144 kommuner på 4 år utgör ett stort hot mot hela Sd-strukuren medger en samordnare i Sthlm.

2 comments:

Anonymous said...

Intressant att du säger att medias dåliga bild av SD är sann. Något säger mig att du tycker att om media ger en negativ bild av SD så är den sann och om media skulle ge en positiv bild av SD så skulle du tycka den var osann.

Det förhållningssättet säger mer om dig och din syn på media än det säger om SD.

Och om vi tar inslaget i Akutellt: Jimmie säger att rätten att söka asyl är en viktig mänsklig rättighet, att det ska finnas en möjlighet att fly från sitt land, och vad blir kommentaren på det? Jo, att Sverigedemokraterna bryter mot dom mänskliga rättigheterna för SD vill att asylsökande ska kunna styrka sin identitet. Om jag inte missförstått det hela så ägnar man mycket kraft på Migrationsverket att försöka fastställa asylsökandes identitet. Man analyserar dialekter och funderar på om den asylsökande är den som den säger att den är. Och det är ju en rättsäkerhetsfråga om du frågar mig. Frågan om asyl handlar ju om vem du är och varifrån du kommer, så att fastställa detta måste vara A och O. En myndighet som börjar fatta beslut när dom inte vet identiteten på dom asylsökande och det är identiteten som avgör asylfrågan är rättsosäkert för den asylsökande själv, för andra asylsökande och för alla oss andra.

Att hävda att det är ett brott mot dom mänskliga rättigheterna att ta reda på asylsökandes identitet är en väldigt konstig inställning. Den är minst sagt problematisk, för att använda ett modeord.

Slutsatsen att Sverige bör lämna FN kan jag inte ta på riktigt allvar. Sverigedemokraternas partiledare säger att rätten att söka asyl är viktig och kritiken blir att Sverige ska lämna FN... Känns det seriöst någonstans?

Den är den där typen av idiot-kritik som SD möts av. Nej, ge gärna SD SERIÖS kritik! Skarp och välformulerad kritik. Men det här var så korkad kritik så jag tror nog SD kan se det som en lyckad kväll.

Samuel said...

vmm nu vill jag be dig hålla dig till hur det såg ut(Du sympatiserar med Sd och som jag skrev så verkar sympatisörer inte ta kritiken mot Sd på negativt sätt.):

Åkesson sa att Asyllagen var viktig men samtidigt ville han ha ett totalstopp för invandring från länder utanför Europa. Alltså är asyllagen inte viktig för åkesson, man kan inte både ha kakan och äta den. Han vill inte alls ha någon asylrätt eftersom han vill stänga gränserna. Den slutsatsen krävs ingen mattehjärna för att dra.

Att neka folk asylmöjlighet när de flytt utan papper och id-handlingar från sitt hemland är mot FN-stadagan, punkt.

Jag blir tvungen att ta bort inlägg som rent ljuger och allvarligt vill förvränga diskussionen om detta fortsätter på min blogg.