Monday, May 7, 2007

Så kan man reda ut prioriteringar i sitt liv!

Jag kan ha hittat metoden! Den är under test och har bara används i något dygn men det känns redan lovande. Det handlar om att få lite balans på saker som borde göras i livet. Alla har vi saker vi är mer eller mindre dåliga på att få "rumpan ur vagnen" på. Istället är vi bra på att göra det vi tycker om och gör det för mycket och har det som en förevändning för att slippa göra det jobbiga..

Tex om man har städning som inte sin starkaste sida =). Detta är bara ett exempel. Och sen tycker man tex om att jobba med nått engagemang och kanske blogga och sånt. Då skapar man ett konto, ett tidskonto. Där man måste handla tid till det som är roligt genom att genomföra olika uppgifter, typ byteshandling med sin tid.

Ett exempel skulle kunna vara - städa golvet ger 2 timmar datorsurfande på kontot.

Detta system har alltså skapats för att efter en kväll slippa inse att man borde gjort massa annat i sitt liv, händer ju ibland. Gäller att ha självdisiplin men det är lite kul med konto och sånt, och roligt är ju kul att ha! =)

Ett tips helt enkelt om du funderar på hur man kan få roliga saker att göra att man gör mindre roliga saker också.

3 comments:

tiarafeministen said...

oj, tror inte det skulle funka för mig, självdiciplinen är inte riktigt så sofistikerad... Men det låter ju oerhört avancerat!

Anonymous said...

Det är nog bara du min vän som kan komma på något sådant och sedan dessutom hålla på det... =)

kram Sara

Samuel said...

Still going strong =)