Thursday, May 24, 2007

Ufrågningen av statsministern om Littorins GUBB-klubb

Statsministern blev utfrågad av Alice Åström (v) idag. Reinfeldt såg klart pressad ut om Littorin-affären. Han svarade typ: Det får littorin svara för, jag kommer inte uttala mig om hans förehavanden, vi har föreningsfrihet. Sen pratade han om att kvinnor organiserar sig separat i högre utsträckning än män, men insåg nog snart hur konstigt det blev och la till; Beroende på att de inte har samma makt i samhället och därför går ihop. Sen tyckte han att Åström la för mycket vikt vid dessa mansklubbar utifrån styrningen i näringslivet.

Jag gissar att Littorin får bannor bakom ridåerna. Jag tror inte Littorin hade varit med i Gubbklubben om det inte gett honom makt och inflytande som Reinfeldt inte ville tro...

Reinfeldt avslutade med att det viktigaste är att se till vad regeringen gör i jämställdhetspolitiken och inte till enskilda personers handlande. Han hänvisade också till att löneklyftan minskat något 2006.

Ja, det behöver inte tilläggas något mer.

2 comments:

tiarafeministen said...

nehej, då avstår jag från att tillägga att det var ju inte alls oväntat då...

Anonymous said...

Men egentligen, det finns väl många klubbar som har olika krav för inträde. MC-klubbar du måste ha en motorcykel, damklubbar du måste vara kvinna osv. Sen är det ju iofs beklagligt att det inte är enbart intresset och inte vilket kön man har som styr om maan är välkommen eller inte.